Kategoria: Kulinaria
Kiedy przydatna jest waza na zupę?
Serwowanie zupy z porcelanowej wazy jest bardzo elegancką metodą, którą warto wykorzystywać podczas specjalnych uroczystości. Podany w taki sposób rosół, …
Bulionówki o rożnych kształtach i bogatej kolorystyce
Aromatyczny rosół, barszcz, żurek czy krem warzywny podany w szklanej lub porcelanowej bulionówce zawsze smakuje wyśmienicie. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wszystkich …
Aromatyczne zioła prowansalskie w kuchni
We współczesnych czasach każda nowoczesna gospodyni używa podczas przygotowywania pysznych potraw dla całej rodziny różnorodne zioła oraz przyprawy. Dzięki nim …
Na co zwrócić uwagę wybierając piec konwekcyjny?
Profesjonalny piec konwekcyjny to bardzo uniwersalny sprzęt, dlatego też przy jego wyborze należy zwrócić uwagę na kilka kluczowych elementów. Oryginalne …
Kilka słów o siemieniu lnianym
Wśród wielu osób powszechna jest wiedza o prozdrowotnych właściwościach, które posiada siemię lniane. Co ciekawe, ich zalety są niezwykle wszechstronne. …
Od czego zacząć przygodę z pieczeniem chleba?
Chyba nie ma nic przyjemniejszego niż zapach świeżo upieczonego chleba, który roznosi się po całym domu i przywołuje tyle miłych …
Jak wynieść swoją pizzę na wyżyny?
Polacy uwielbiają pizzę i z pewnością jest to jeden z częściej zamawianych posiłków w restauracjach czy knajpach oferujących jedzenie na …
Liście brzozy – jakie mają właściwości
Świat roślinności to wciąż nie do końca poznana tajemnica. Jednym z najciekawszych przedstawicieli tego tajemniczego świata w Polsce jest powszechnie …
Korzyści płynące z posiadania robota kuchennego marki Kenwood
Współcześnie coraz więcej osób kupuje do swoich kuchni wielofunkcyjne maszyny takie jak na przykład robot kuchenny Kenwood. Po taki sprzęt …