Kategoria: Kulinaria
Kiedy przydatna jest waza na zupę?
Serwowanie zupy z porcelanowej wazy jest bardzo elegancką metodą, którą warto wykorzystywać podczas specjalnych uroczystości. Podany w taki sposób rosół, …
Bulionówki o rożnych kształtach i bogatej kolorystyce
Aromatyczny rosół, barszcz, żurek czy krem warzywny podany w szklanej lub porcelanowej bulionówce zawsze smakuje wyśmienicie. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wszystkich …
Aromatyczne zioła prowansalskie w kuchni
We współczesnych czasach każda nowoczesna gospodyni używa podczas przygotowywania pysznych potraw dla całej rodziny różnorodne zioła oraz przyprawy. Dzięki nim …
Na co zwrócić uwagę wybierając piec konwekcyjny?
Profesjonalny piec konwekcyjny to bardzo uniwersalny sprzęt, dlatego też przy jego wyborze należy zwrócić uwagę na kilka kluczowych elementów. Oryginalne …
Kilka słów o siemieniu lnianym
Wśród wielu osób powszechna jest wiedza o prozdrowotnych właściwościach, które posiada siemię lniane. Co ciekawe, ich zalety są niezwykle wszechstronne. …