Arkana kulinariów

Jaką gofrownicę gastronomiczną Caterina wybrać?

Urządzenia wykorzystywane w obiektach gastronomicznych powinny cechować się podwyższoną wydajnością, bezawaryjnością, a także ergonomią. Ważne jest to, aby zainwestować w sprzęt przystosowany do tego rodzaju lokali. Wśród produktów Caterina można znaleźć szeroki wybór gofrownic. Właśnie dlatego przed podjęciem ostatecznej decyzji o zakupie należy przeanalizować wiele czynników.

Parametry użytkowe

Wybierając gofrownicę gastronomiczną Caterina należy przede wszystkim przeanalizować parametry użytkowe, które decydują o komforcie i swobodzie pracy. Duże znaczeni mają wymiary urządzenia. Warto pamiętać, że wyposażenie kuchni zajmuje sporą ilość przestrzeni, co stanowi pewne ograniczenie. Kompletując sprzęt należy dokonać niezbędnych pomiarów pomieszczenia.

Najważniejszym parametrem jest moc gofrownicy. Im jest ona większa, tym szybciej przygotujemy zamówienie. Przekłada się to jednak na wyższe zużycie energii. Urządzenia gastronomiczne Caterina są nie tylko niedrogie w zakupie, ale również eksploatacji. Właśnie dlatego jest to marka, która cieszy się dużym zainteresowaniem.

Dodatkowe funkcje

Niektóre produkty Caterina zostały wyposażone w dodatkowe funkcje, co znacząco zwiększa ich funkcjonalność oraz uniwersalność. Są one nieco droższe w zakupie, jednak taka inwestycja opłaca się najbardziej. Nie musimy dokupywać kolejnych urządzeń.

Przed zakupem dobrze jest sprawdzić, czy dany model umożliwia:
– przechowywanie w pionie,
– łatwe i szybkie czyszczenie,
– regulowaną wysokość nóżek.