Arkana kulinariów

Bulionówki o rożnych kształtach i bogatej kolorystyce

Aromatyczny rosół, barszcz, żurek czy krem warzywny podany w szklanej lub porcelanowej bulionówce zawsze smakuje wyśmienicie. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wszystkich wymagających pań domu producenci oferują wysokiej jakości naczynia z pomocą których nakrycie każdego stołu prezentuje się niezwykle uroczo oraz elegancko.

Duże i małe bulionówki – idealne naczynia dla smakoszy zup

Obecnie na rynku wybór bulionówek (sprawdź rodzaje) służących do serwowania zup jest przeogromny. Jakie zatem wybrać, aby nie tylko pięknie prezentowały się na stole, lecz także były praktyczne i wygodne?

Uzupełniając posiadaną zastawę stołową w miseczki do zupy warto zawsze mieć na uwadze ich pojemność. Dziś w ofercie wielu sklepów znaleźć można bowiem naczynia:

– mniejsze o pojemności 200 ml,
– standardowe pojemności 320 ml,
– oraz duże o pojemności 400 ml.

Te mniejsze zazwyczaj są stawiane na stole w towarzystwie zastaw stołowych używanych podczas dużych przyjęć w restauracjach. Z kolei te większe bardzo często goszczą na wielu rodzinnych stołach.

Komfortowe i wygodne miseczki do serwowania zup

Co prawda w bulionówkach najczęściej są serwowane zupy, niemniej można także w nich podać fasolkę po bretońsku oraz wiele innych potraw. Naczynia te są bardzo wygodne podczas użytkowania, zatem warto zadbać o to, aby znajdowały się na wyposażeniu kuchni.

Decydując się zakup naczyń do bulionu warto zwrócić szczególną uwagę nie tylko na pojemność, lecz także kształt oraz kolor. Dziś w sprzedaży nie brakuje bowiem bulionówek o bardzo ciekawej kolorystyce, które można z łatwością wkomponować w wystrój wielu wnętrz.