Arkana kulinariów
pieczeń z warzywami

Brytfanna idelana do każdej kuchni

Brytfanna to bardzo solidne oraz pojemne naczynie, które przydaje się w każdej domowej kuchni. Umożliwia ono wygodne pieczenie, smażenie, zapiekanie, duszenie oraz gotowanie wybranych potraw. Te wielofunkcyjne naczynia sprawiają, że przyrządzanie potraw jest o wiele przyjemniejsze, a serwowane przez panią domu dania są pyszne, aromatyczne oraz zdrowe.

Praktyczna i wygodna brytfanna żeliwna do pieczenia

Oferowane na rynku naczynia są bardzo pomocne w przyrządzeniu wielu dań zarówno mięsnych, rybnych jak i warzywnych. Wiele produktów posiada grube, nieprzywierające powłoki, dzięki którym można używać tylko minimalnej ilości tłuszczu, a smażone mięso nie będzie przypala się. I co najważniejsze w efekcie końcowym jest bardzo aromatyczne i soczyste.

Naczynia żeliwne są bardzo odporne na wysokie temperatury, dzięki czemu mogą być z powodzeniem używane w piekarniku.

Niektóre z nich mają praktyczne pokrywki, dzięki czemu dobrze przylegają do brzegów brytfanny, nie zsuwają się oraz nie przepuszczają zbyt dużo pary powstającej w trakcie pieczenia. Z kolei w brytfannach bez pokrywek można zapiekać doskonałe dania makaronowe czy włoskie.

Brytfanna emaliowana w różnych wielkościach, pojemnościach oraz kolorach

Oferowane naczynia mają różnorodną wielkość oraz pojemność. W wielu sklepach można wybierać pomiędzy naczyniami o pojemności od jednego litra do nawet szesnastu litrów. Dzięki tak szerokiej gamie artykułów znajdują one zastosowanie zarówno w kuchniach osób, które mieszkają same jak i w dużych rodzinach. Poszczególne brytfanny mogą być używane nie tylko w piekarnikach jako naczynia żaroodporne, lecz również na kuchenkach elektrycznych, gazowych, ceramicznych czy indukcyjnych. Wiele z nich posiada piękne, soczyste kolory, dzięki czemu można je świetnie dopasować do wystroju każdej kuchni.